NL EN

Yentl van den Winkel

 

Hoe ben je in de advocatuur terecht gekomen? Eigenlijk heeft de advocatuur mij altijd meer aangesproken dan bijvoorbeeld de rechterlijke macht. Na mijn studie Rechten ben ik dan ook praktijkervaring op gaan doen bij een advocatenkantoor. Mijn eerste stage was bedoeld om mijn voorliefde voor de advocatuur te bevestigen of misschien wel te ontkrachten. Aangezien ik nu deze vraag beantwoord is er geen ander antwoord mogelijk dan dat het mij is bevallen.

 

Je praktijkgebieden zitten erg in de ICT hoek, heeft dat jouw specifieke interesse of zijn er andere praktijkgebieden die jou ook aanspreken? Ik ben iemand die graag alles wil weten, leren en het liefst ook alles wil kunnen. Mijn interesse in verschillende rechtsgebieden is dan ook groot. Ik vind ICT leuk omdat het continu in ontwikkeling is. Juridisch is er altijd een vraag: hoe moet deze nieuwe ontwikkeling juridisch worden geduid? Maar ook het intellectuele eigendomsrecht en privacybescherming spreken mij aan. Daar verdiep ik mij ook graag in. Daarnaast heb ik ook een grote interesse voor het strafrecht,  in het bijzonder cybercrime-zaken, daar komen ICT en het Strafrecht samen. Bij SOLV ben ik vooralsnog algemeen inzetbaar en dat biedt mij de mogelijkheid om in verschillende rechtsgebieden werkzaam te zijn.

 

SOLV is een niche kantoor, heb je daar bewust voor gekozen? Mijn voorkeur gaat uit naar een specialistisch kantoor, omdat ik denk dat je dan de hoogste kwaliteit kan bieden. Ik geloof niet helemaal in ‘van alles een beetje’. Het zal best gaan, maar als het echt ingewikkeld wordt dan zal je toch gaan merken dat je kennis en/of ervaring mist. Daarnaast wilde ik graag bij een klein tot middelgroot kantoor werken. Ik werk graag hard en geconcentreerd maar wel in een informele sfeer waar je jezelf kan zijn.

 

Je hebt ook stage gelopen bij SOLV, wat verwacht je dat er anders zal zijn nu je fulltime aan de slag bent? Als stagiaire doe je bij SOLV heel goede praktijkervaring op omdat je echt mee mag doen. Tijdens een fulltime stage wordt je betrokken bij zaken, mag je gesprekken met cliënten bijwonen, krijg je volwaardige opdrachten en dat alles wordt zeer gewaardeerd. Nu ik fulltime aan de slag ben verwacht ik dat dat niet anders zal zijn. Die betrokkenheid zal alleen maar meer worden. Wel zal ik onder andere meer verantwoordelijkheid krijgen en zelf initiatieven mogen nemen.

 

Wie is een voorbeeld voor jou? En waarom?Ik heb niet echt een voorbeeld denk ik, in ieder geval geen publiek/bekend persoon. Ik heb wel mensen om mij heen waar ik veel bewondering voor heb en die mij inspireren. Dat zijn mensen die een duidelijk doel hebben en daar hard en gedisciplineerd naar toe werken.